זהו! אנחנו בשעון חורף! מהערב יחשיך יותר מוקדם, וגם הבוקר יעלה האור מוקדם יותר. מה עושים עם הקטנים שכל תזוזה של השעון משפיעה כל כך על הרגלי השינה שלהם?
מהלילה, השכיבו את הילד על פי סימני העייפות שלו ולא עפ"י השעון החדש – והסימנים יגיעו בערך שעה לפני מה שאתם מצפי להם. זאת אומר שאם בדרך כלל הוא הלך לישון ב 19:00 אז היום 19:00 זה 18:00. והוא יראה סימני עייפות כבר ב 18:00 אז הגיבו אליהם בהקדם והשכיבו לישון מוקדם יחסית. אל תמשכו אותו ער ואל תחששו שאם ילך לישון מוקדם אז יתעורר מוקדם – להפך – ההשכבה המוקדמת עשויה להיות לטובתכם.
מהבוקר של מחר – אל תאפשרו לקום בבוקר בחושך! זאת אומרת שאם הילד התעורר בעבר ב 6:00 אז היום הוא ירצה לקום ב 5:00 .ואם התעורר בעבר ב 5:00 אז היום הוא יבקש להתעורר ב 4:00 מה תפקידכם? להחזיר אותו לישון! באסרטיביות, בעקביות, בשקט, בלי כעס ובלי מלל מיותר. אמרו "עכשיו לילה כולם ישנים" ובלי הסברים נוספים. זכרו כי בוקר לא מתחיל בחושך והכי חשוב זה להעביר לילד את המסר הזה. ילד שחזר לישון חייב לישון 30 דקות רצופות על מנת שהמוח "ירגיש" את השינה הזו, ואתם ההורים צריכים להתמיד במהלך הזה לפחות 3 ימים רצופים. כן רצופים! אם אין רצף – מתחילים ספירה מההתחלה….
ממחר בערב – דחו את ההשכבה המוקדמת החדשה שנוצרה לכם, כל ערב ב 10 דקות, לא יותר, כדי לא להביא את הילד לעייפות יתר. ככה לאט לאט תגיעו לשעת ההשכבה הקודמת שהייתה נהוגה בביתכם.
בדרך הזו – תוך שבוע איפסתם את המצב חזרה לשעות שאתם רגילים לפני תזוזת השעון.
ואם גם זה לא עזר – פנו אלי! אין סיבה לסבול ולא לישון.
זה הזמן לישון ואני כאן בשביל לפתור לכם את בעיית השינה שלכם.
מיה
054-2277377